English Español Français Deutsch Italiano עברית Nederlands اللغة العربية 日本語 Türkçe 汉语/漢語 Ελληνικά Português Suomi Bokmål русский Svenska język Čeština Dansk română България íslenska 韓國語 Bosanski jezik Srpski jezik Hrvatski jezik Ukrainian Tagalog Lithuanian Macedonian Slovenian Hungarian kartuli Catalan Vietnamese Thai Estonian Hindi Maltese Slovenčina Latviešu valoda O'z Gjuha  
glavni meni
Homepage
Texas Hold’em pravila
Online Poker Bonusi
Basic Poker Rules
   
 

Texas Hold’em poker pravila

Texas Hold’em poker može se igrati igranjem Limita, Bez Limita ili Limit-Uloga igre.

Limit: je gde su postavljeni ulozi i ne možete se kladiti više ili niže. Na primer u 10$/20$ limit igri možete se samo kladiti 10$ za prve dve runde i 20$ za poslednje dve runde.

Pot Limit: je gde se možete kladiti do sume ukupnog uloga.

No Limit: je gde se možete kladiti onoliko koliko imate! Možete uložiti sve vaše čipove ili samo deo njih.


Buy-In (kupite ulaz)
Uvek će biti minimum gde morate da “kupite ulaz” za i neki će imati maksimum (obično na No limit poker igrama). Na primer za 5$/10$ tabli minimum će biti oko 100$.

Dugme
Na poker tabli postoji okrugli disk koji se zove “Dealer Button”. Ovo dugme se pomera u smeru kazaljke na satu oko table po jednu poziciju posle svakog deljenja tako da će ga svako imati jednom po rundi.

Blinds
Igrač sa leve strane od dugmeta deljenja je slep-mali a igrač sa njegove leve strane je slep-veliki. Blajn su prisiljeni ulozi i određeni su od strane blajnd limita za tu poker tablu.

Pocket Cards (džepne karte)
Delilac meša špil i potom počinje sa Small Blind deljenjem u smeru kazaljke na satu sa licem dole dok god svaka osoba nema dva. Ovo su vaše lične džepne/rupe karte i samo za vas. Ne biste ih trebali pokazivati nikome ko je u igri.

Pre-flop
Džepne karte se dele pre flop i kladjenje počinje sa prvom osobom sa leve strane od slepog-veliki. Ovaj igrač može zvati opkladu, podići ili poklopiti.

The Flop (težak pad)
Posle neuspešnog deljenja, sledeća runda za kladjenje sada počinje sa prvom osobom još uvek u ruci levo do dugmeta, mogu se ili čekirati ili kladiti.

Krug
Kladjenje je sada duplirano, tako da u slučaju 5$/10$ table trebalo bi da se kladite u 10$ da biste napravili opkladu.

The River (reka)
Delilac će okrenuti sledeću kartu, ovih pet karata sačinjavaju “Tablu”. Opklade će i dalje biti 10$ u 5$/10$ primeru i tri maksimalna dizanja.

The showdown (završnica)
Jednom kada su sva klađenja gotova na reci, ako i dalje postoji više od jedne osobe koja je ostala u ruci onda će okrenuti sve svoje karte i osoba sa najboljim poker kartama osvaja ukupni ulog.

Ova Texas hold’em poker igra oduzima samo pet minuta da se nauči ali ceo život da se njome ovlada.


Recently written and posted Backgammon Articles:

Basic Vrh za Backgammon
Udvostručavanje Kockin – ovo je ključ u trik-trak. Nikada prihvate dvojnika ako ti si predaleko straga. Podudarnost tri i ti vučeš 1 – 0 i vaš protivnički je udvostručio i ti si prihvatio, zatim bi trebao podvostručiti vaše sljedeće skretanje….
Napisao playing-backgammon.com 14 January 2008

Trik-trak Strategijski za Beginners
Trik-trak je utrka vidjeti koga može dobiti sve njihove halme od prvog. Najviše početnici ne pokušaju u dopust ikakve izložene halme i udare toliko često kao moguć. Ovo je najbolji ne približi i ovdje su neki čimbenici razmotriti kada igraju seći….
Napisao playing-backgammon.com 06 January 2008

Trik-trak Verzija
Postojati brojnu put igra može biti igrana ovdje je nešto s njihovim pravilom promjene….
Napisao playing-backgammon.com 06 January 2008


tekući mesečni članci:
septembar 2008avgust 2008jun 2008
januar 2008februar 2008decembar 2007
novembar 2007septembar 2007oktobar 2007
avgust 2007jul 2007jun 2007
maj 2007april 2007mart 2007
februar 2007januar 2007decembar 2006
septembar 2006avgust 2006jul 2006
jun 2006maj 2006april 2006
mart 2006februar 2006januar 2006


Can you Read This?
Skip to toolbar