English Español Français Deutsch Italiano עברית Nederlands اللغة العربية 日本語 Türkçe 汉语/漢語 Ελληνικά Português Suomi Bokmål русский Svenska język Čeština Dansk română България íslenska 韓國語 Bosanski jezik Srpski jezik Hrvatski jezik Ukrainian Tagalog Lithuanian Macedonian Slovenian Hungarian kartuli Catalan Vietnamese Thai Estonian Hindi Maltese Slovenčina Latviešu valoda O'z Gjuha  
Főmenü
Kezdőlap
Póker alapszabályok
Online póker bónuszok
Texas Hold’em játékszabályok
   
 

Texas Hold’em játékszabályok

A Texas Hold’em pókert limites, limit nélküli és kasszalimites változatban is lehet játszani.

Limites változat: amikor a licit kötött és nem licitálhatsz sem magasabb, sem alacsonyabb értékre. Például egy 10$/20$-os limites játékban az első két körben csak 10$-os, az utóbbi két körben 20$-os lehet a licit.

Kasszalimites változat: a legnagyobb licit a kassza értéke lehet.

Limit nélküli változat: akkora összegre licitálhatsz, amekkorát a nálad levő zsetonokból fedezni tudsz! Beteheted az összes zsetonodat, vagy csak egy részüket.


Beugró
Egy asztalnál a játéknak mindig van egy minimális beugró összege, amit meg kell adnod, vagy esetleg maximuma (általában limit nélküli pókerjátékoknál). Például egy 5$/10$-os asztalnál a minimum úgy 100$ körül lehet.

A korong
A pókerasztalon egy kerek lemez található, amit az osztó korongjának neveznek (dealer button). Ez a korong az óra járásával megegyező irányban körbejár, minden osztás után egy hellyel arrébb kerül, így játék közben mindenkire rákerül a sor.

Vakok
Az osztó korong tulajdonosának bal oldalán ülő játékos a kis vak, és a kis vak bal oldalán lévő játékos a nagy vak. A vakok kötelező licitek és értéküket az asztal vak limitjei határozzák meg.

Zárt lapok
Az osztó összekeveri a kártyákat, majd a kis vakkal kezdődően az óramutatóval megegyező irányban osztja ki a lefelé fordított kártyákat addig, amíg minden játékosnak két lapja lesz. Ezek a te saját zárt lapjaid és csakis a tiédek, nem kell megmutatnod őket egyik játékosnak sem.

Preflopp
A zárt lapokat a preflopp előtt osztják le és a licit a nagy vak bal oldalán ülő személynél kezdődik. Ez a játékos tarthatja a hívást, emelhet vagy dobhat.

A flopp
Miután a preflopp licitkör véget ért, a következő licitkör a korong tulajdonosának bal oldalán ülő első olyan személynél kezdődik, aki még játékban van, ők licitálhatnak vagy passzolhatnak.

A törn
A licit most megduplázódik, például egy 5$/10$-os asztalnál legalább 10$-ra volna szükséged ahhoz, hogy hívást tegyél.

A river
Az osztó felfelé fordítja a következő lapot. Ez az öt lap alkotja az “asztali lapok”-at. A licitek az 5$/10$-os példában most is 10$-osak lehetnek, illetve legtöbb 3 emelés van megengedve.

A terítés
Miután a licitnek vége van a river során, amennyiben még egynél több személy van játékban, akkor felfelé fordítják lapjaikat és az nyeri a kasszát, akinek a legjobb póker keze van.


A Texas Hold’em pókert öt perc alatt meg lehet tanulni, de egy élet kell hozzá, hogy mesterévé válhass.

Recently written and posted Backgammon Articles:

Backgammon stratégia 2
Néhány fontos tanácsot adnék a kezdők backgammon játékosoknak….
írta Kobbi Kun Csütörtök, Szeptember 18, 2008

Backgammon távla stratégia
A játékot érdemes több részre leosztani, és ha tanulásról van szó, érdemes egyszerre csak egy részre koncentrálni. Ilyenek lehetnek: a kezdő lépések, az esélyei annak, hogy az ellenfél bábuját eltalálod, vagy sem, annak, hogy elfoglalsz egy mezőt….
írta Robi Csütörtök, Szeptember 11, 2008

A cikk alap backgammon tanácsokat tartalmaz kezdőknek
A backgammon az egyik legrégebben létező játék a világon, melyet már az ősi Egyiptomban is játszottak, és legalább 5000 éves. A játék maga nem csak a szerencsén múlik, hanem a megfelelő stratégián, és a megfelelő lépéseken….
írta Jeri Grychek Csütörtök, Szeptember 04, 2008

Backgammon ismertető triktrak
A backgammon (más néven: triktrak, puffjáték, ostábla, távla) célja, hogy minél előbb kivigyük az összes saját követ (amik embereket reprezentálnak) a tábláról. A tábla 4 részre van osztva, mindegyik 6 darab háromszög alakú mezőből….
írta Vicor Tram Csütörtök, Augusztus 28, 2008

A legutóbbi hónapokban közölt cikkek:
Október 2008Szeptember 2008Augusztus 2008Június 2008
Január 2008Február 2008December 2007November 2007
Szeptember 2007Október 2007Augusztus 2007Július 2007
Június 2007Május 2007április 2007Március 2007
Február 2007Január 2007December 2006Szeptember 2006
Augusztus 2006Július 2006Június 2006Május 2006
április 2006Március 2006Február 2006Január 2006


Can you Read This?
Skip to toolbar