English Español Français Deutsch Italiano עברית Nederlands اللغة العربية 日本語 Türkçe 汉语/漢語 Ελληνικά Português Suomi Bokmål русский Svenska język Čeština Dansk română България íslenska 韓國語 Bosanski jezik Srpski jezik Hrvatski jezik Ukrainian Tagalog Lithuanian Macedonian Slovenian Hungarian kartuli Catalan Vietnamese Thai Estonian Hindi Maltese Slovenčina Latviešu valoda O'z Gjuha  
Főmenü
A backgammon játék
Backgammon weboldal ismertető
A backgammon története
Backgammon játékszabályok
Backgammon tippek
   
 

Backgammon tippek

Annak ellenére, hogy a backgammont a szakértelem játékának tekintik, a szerencse tényezője is valóban lényeges a játékban.

A vesztesek és nyertesek közötti külömbség a backgammon alapelveinek értelmezésében rejlik. A nyertesek arra hajlanak, hogy a játékot a szerencse és tudás egyvelegének tekintsék. Ők azt tudják, jobb lépni még akkor is, ha ebből hiba származhat. Ilyen módon a sikeres játékosok arra ösztönzik az ellenfeleiket, hogy még több hibát vétsenek. A jó játékhoz a legfontosabb technikai tudás nem más, mint hibáid kezelésének képessége.

A backgammon tippek azt a célt szolgálják, hogy ellássanak a legfontosabb részletekkel és így javítsák a nyerési esélyeidet. Mivel backgammon tippjeink kiterjednek a játék elveire, alkalmasak mind élőbeni, mind online backgammon játékosok számára.  1. Azok számára, akik nem tudják – DUPLÁZHATSZ. Ha az ellenfeled duplázik kettőre, bármikor ráduplázhatsz négyre amikor rajtad a sor. Példának legyen egy 3 pontos meccs, amiben 1-0 arányú veszteségre állsz. Az ellenfeled duplázik és te elfogadod. A következő dobásod alkalmával MINDIG fordíthatsz a kockán. Mit veszíthetsz? Ha elveszíted ezt a játékot, elveszíted a meccset, miért ne lehess biztos abban, hogy megnyered a meccset, ha megnyered a játékot?  2. Amikor egy verseny során lemaradásban vagy, általában nem jó feladni egy falat vagy védelmi falat. Kiütési lehetőségre várni talán az egyetlen esélyed a nyerésre.  3. Ha kétségeid vannak, használd fel a kiütési lehetőséget. A kiütés a legöbb esetben elsőbbséget élvez, különösen az ellenfeled körzeteiben, ami nagyobb külömbséget idéz elő a verseny során. Ellenfelednek alaposan befűthet.  4. Ha egy verseny során lemaradásban vagy és kiütési lehetőségre vársz, akkor igyekezz a saját tábládon sorban falakat építeni.  5. Mindig arra törekedj, hogy a falakat kiterjesszed, főleg hatos sorokra, hogy kevesebb koronggal legyen dolgod. A kivétel a szabály alól az, amikor fennáll annak a kockázata, hogy te kerülsz akadályozó falak mögé.  6. Ha kénytelen vagy védetlen korongot hagyni, akkor úgy helyezd el a korongjaidat, ahogy a legelőnyösebb volna, ha nem ütnék ki.  7. Még a játék elején próbáld elkerülni azt, hogy a korongjaidat alacsony számozású mezőkre helyezzed. Ez a későbbiekben korlátozni fogja választási lehetőségedet. Néha ugyan helyes, ám ha van megfelelő választási lehetőséged, akkor próbáld a korongjaidat az elején ne az 1-es és 2-es mezőkre tenni.  8. Ha 2 pontos meccset játszol, vagy olyan a pontarány, hogy mindkét játékosnak 2-2 pontra van szüksége a nyeréshez (például 1-1 egy 3 pontos meccsben, vagy 3-3 egy 5 pontos meccsben) akkor általában helyes, ha első adandó alkalommal duplázol. Amennyiben egy jelentősen erősebb játékossal játszol, bármilyen kicsi előnybe kerülsz, dupláznod érdemes. Ha ellenfeled később előnybe kerül, biztosan duplázni fog, viszont akkor már nem biztos, hogy fel tudod mérni, mikor érdemes duplázni. Ne félj azzá tenni, ami lényegében egy egypontos meccs.


Recently written and posted Backgammon Articles:

Alapvető porkoláb triktrak
Duplázó kocka – ez van-e a kulcs 1102 triktrak. Soha nem fogadnak el egy dupláznak ha vagy túl távol hátsórész. A párja felé három és nyom 1 – 0 és az ellenződ dupláztál és elfogadtál, akkor should rádupláz a következő fordulatod….
írta playing-backgammon.com Hétfő, Január 14, 2008


A legutóbbi hónapokban közölt cikkek:
Augusztus 2008Június 2008Január 2008
Február 2008December 2007November 2007
Szeptember 2007Október 2007Augusztus 2007
Július 2007Június 2007Május 2007
április 2007Március 2007Február 2007
Január 2007December 2006Szeptember 2006
Augusztus 2006Július 2006Június 2006
Május 2006április 2006Március 2006
Február 2006Január 2006 


Can you Read This?
Skip to toolbar