English Español Français Deutsch Italiano עברית Nederlands اللغة العربية 日本語 Türkçe 汉语/漢語 Ελληνικά Português Suomi Bokmål русский Svenska język Čeština Dansk română България íslenska 韓國語 Bosanski jezik Srpski jezik Hrvatski jezik Ukrainian Tagalog Lithuanian Macedonian Slovenian Hungarian kartuli Catalan Vietnamese Thai Estonian Hindi Maltese Slovenčina Latviešu valoda O'z Gjuha  
Főmenü
A backgammon játék
Backgammon weboldal ismertető
A backgammon története
Backgammon játékszabályok
Backgammon tippek
   
 

Backgammon stratégia 2

írta Kobbi Kun
Csütörtök, Augusztus 28, 2008

Néhány fontos tanácsot adnék a kezdők backgammon játékosoknak. A gyakorlás közben ezek nagy részére magától is rájön az ember, de miért ne tanulnál mások hibáiból, a sajátod helyett? Meg kell tanulni a dobáskombinációk esélyeit, így könnyen kiszámolhatod, mekkora eséllyel tudja az ellenfél a szabadon hagyott emberedet megtámadni, és ez nagyban befolyásolhat egy-egy lépés eldöntése előtt.

Szinte minden esetben üss, ha tudsz ütni. Nagyon ritkán vannak olyan esetek, amikor nem az ütés a legjobb stratégia, de ezt helyzettől függően kell mérlegelned, ha nem tudsz dönteni, üss. Ezzel kicsit hátráltatod az ellenfeled, sőt, ha a játék későbbi szakaszában sikerül kiütnöd egy bábuját, akkor nagyobb előnyre tehetsz szert, mert amíg a bábu nem ér a cél negyedébe, addig nem folytathatja a többi kő levételét.

Építs falat, de ne tornyot. Ez annyit jelent, hogy egy helyen két kő már elég, hogy bevédd azt a pozíciót, de ennél többet felesleges egy helyre raknod. Természetesen néha előfordul, hogy több kő is egy pozícióba kerüljön, de ne ez legyen a célod. Lehetőleg ne hagyj egyedül bábukat, maximum hármat, de már a három is elég sok. Egy-két bábunál még viszonylag jók az esélyek, hogy az ellenfél nem üti ki, de 3-5 bábunál szinte biztos lehetsz, hogy két körön belül kiüti valamelyik bábudat. Természetesen lehetnek olyan esetek, hogy már nem lehetséges, hogy kiüsse a bábudat, ekkor nem kell figyelned, csak akkor, ha Te ütöd ki az ellenfelet, és utána Ő elölről indul.

Küzdj a kulcsmezőkért a játék elején. Ezek a mezők stratégiai fontosságúak, és ha sikerül megszerezned őket, nagyban növelik a győzelmed esélyeit. Ha kiütnek, akkor is igyekezz elfoglalni ezeket.

Ha az ellenfél otthona gyenge, akkor kockáztass többet, támadj nyugodtan. A saját embereidet ne temesd el az otthonod mély pontjaira. Igyekezz kivinni őket és igyekezz a cél negyedbe jutni minél hamarabb.

Néha érezheted úgy, hogy az ellenfél sokkal szerencsésebben dob, vagy esetleg cinkelt a kocka. Ez sosincs így, mert hosszútávon mindenki ugyanúgy dob, ugyanannyi duplát, ugyanannyi éppen aktuálisan jó dobást dob. Ennek szimplán a statisztika az oka, ha tehát úgy látod, hogy az ellenfél szerencsésebb, akkor valószínűleg jobb stratégiát választ, mint Te. Természetesen előfordulhat, hogy többször duplát dobnak ellened, de ha jól játszol, akkor ezek a dobások nem biztos, hogy számítanak. Például, ha az ellenfeled leütötted előtte, és nem tud kijönni a leütött bábuval, akkor semmit sem érnek a duplái.Recently written and posted Backgammon Articles:

Backgammon stratégia 2
Néhány fontos tanácsot adnék a kezdők backgammon játékosoknak….
írta Kobbi Kun Csütörtök, Szeptember 18, 2008

Backgammon távla stratégia
A játékot érdemes több részre leosztani, és ha tanulásról van szó, érdemes egyszerre csak egy részre koncentrálni. Ilyenek lehetnek: a kezdő lépések, az esélyei annak, hogy az ellenfél bábuját eltalálod, vagy sem, annak, hogy elfoglalsz egy mezőt….
írta Robi Csütörtök, Szeptember 11, 2008

A cikk alap backgammon tanácsokat tartalmaz kezdőknek
A backgammon az egyik legrégebben létező játék a világon, melyet már az ősi Egyiptomban is játszottak, és legalább 5000 éves. A játék maga nem csak a szerencsén múlik, hanem a megfelelő stratégián, és a megfelelő lépéseken….
írta Jeri Grychek Csütörtök, Szeptember 04, 2008

Backgammon ismertető triktrak
A backgammon (más néven: triktrak, puffjáték, ostábla, távla) célja, hogy minél előbb kivigyük az összes saját követ (amik embereket reprezentálnak) a tábláról. A tábla 4 részre van osztva, mindegyik 6 darab háromszög alakú mezőből….
írta Vicor Tram Csütörtök, Augusztus 28, 2008

A legutóbbi hónapokban közölt cikkek:
Október 2008Szeptember 2008Augusztus 2008Június 2008
Január 2008Február 2008December 2007November 2007
Szeptember 2007Október 2007Augusztus 2007Július 2007
Június 2007Május 2007április 2007Március 2007
Február 2007Január 2007December 2006Szeptember 2006
Augusztus 2006Július 2006Június 2006Május 2006
április 2006Március 2006Február 2006Január 2006


Can you Read This?
Skip to toolbar