English Español Français Deutsch Italiano עברית Nederlands اللغة العربية 日本語 Türkçe 汉语/漢語 Ελληνικά Português Suomi Bokmål русский Svenska język Čeština Dansk română България íslenska 韓國語 Bosanski jezik Srpski jezik Hrvatski jezik Ukrainian Tagalog Lithuanian Macedonian Slovenian Hungarian kartuli Catalan Vietnamese Thai Estonian Hindi Maltese Slovenčina Latviešu valoda O'z Gjuha  
Főmenü
A backgammon játék
Backgammon weboldal ismertető
A backgammon története
Backgammon játékszabályok
Backgammon tippek
   
 

A cikk alap backgammon tanácsokat tartalmaz kezdőknek

írta Jeri Grychek
Csütörtök, Augusztus 28, 2008

A backgammon az egyik legrégebben létező játék a világon, melyet már az ősi Egyiptomban is játszottak, és legalább 5000 éves. A játék maga nem csak a szerencsén múlik, hanem a megfelelő stratégián, és a megfelelő lépéseken. A játék célja, hogy a játékosok 15 emberüket a cél mezőbe vigyék, hogy aztán onnan levehessék a pályáról.

Ahhoz, hogy valaki jó játékos legyen, három dolog kell: Jó játéktehetség, és jó memória a korábbi játékokban előfordult pozíciókhoz és dobásokhoz. Fontos a megfelelő tudás, amik megszerezhetőek könyvekből, cikkekből. A harmadik legfontosabb dolog a tapasztalat. E nélkül senki sem lehet igazán jó backgammon játékos.

Tanácsok: Ha igazán jó játékos szeretnél lenni, fontos, hogy figyelj a játékodra, és tanulj belőle. Ahhoz, hogy javíthass a játékodon, olvass cikkeket, vagy könyvet a backgammonról, ne csak játszd azt. Sok ember nem veszi a fáradtságot ehhez, így nem javul az idők folyamán a játékuk.

Lényeges megérteni az adott pozícióban levő stratégiák közti különbséget, és hogy melyik a legjobb stratégia. Megtanulhatsz nagyon sokféle helyzetet, de megértés nélkül nincs értelme. A backgammon alapvetően szerencsejáték, de a szerencse faktor sokkal kisebb, mint gondolnánk. Egy jó játékosnak kevesebb jó dobás is elég a nyeréshez, mert sokkal nagyobb valószínűséggel alkalmaz nyerő stratégiát.

A backgammon nagyon hasonlít a pókerhez abban a tekintetben, hogy a szabályok néhány perc alatt megtanulhatók, ahhoz, hogy jól játszunk, nagyon sokat kell gyakorolnunk. A játék csak látszólag egyszerű, valójában igazán bonyolult és sokrétű.

Ugyanúgy, mint a pókernél nem lehetsz profi, anélkül, hogy olvasnál cikkeket, könyveket, vagy számításokat a játékról. Magadtól nem jössz rá olyan alap koncepciókra, amik jelen vannak a játékban, de nehezen felfedezhetőek.

A memória igen fontos a játékban, ugyanis elég sok pozícióra és a dobások értékére is emlékezned kell majd. Ha élvezed a játékot és szereted, akkor ezzel nem lesz gond. Fontos megjegyezni a kezdő mozgásokat is, mindenféle dobásnál. Később érdemes megjegyezni az esélyeit az egyes dobásoknak, annak, hogy mekkora eséllyel ütöd ki az ellenfél bábuját, vagy Ő a tiedet stb. A lényeg, hogy jól érzed magad, miközben játszol. Ne csak a családoddal, és a barátaiddal játssz. Keress más, jobb játékosokat is, hogy tanulhass tőlük. Az interneten sok helyen tudsz játszani backgammont, érdemes ezeket a helyeket is kipróbálnod.Recently written and posted Backgammon Articles:

Backgammon stratégia 2
Néhány fontos tanácsot adnék a kezdők backgammon játékosoknak….
írta Kobbi Kun Csütörtök, Szeptember 18, 2008

Backgammon távla stratégia
A játékot érdemes több részre leosztani, és ha tanulásról van szó, érdemes egyszerre csak egy részre koncentrálni. Ilyenek lehetnek: a kezdő lépések, az esélyei annak, hogy az ellenfél bábuját eltalálod, vagy sem, annak, hogy elfoglalsz egy mezőt….
írta Robi Csütörtök, Szeptember 11, 2008

A cikk alap backgammon tanácsokat tartalmaz kezdőknek
A backgammon az egyik legrégebben létező játék a világon, melyet már az ősi Egyiptomban is játszottak, és legalább 5000 éves. A játék maga nem csak a szerencsén múlik, hanem a megfelelő stratégián, és a megfelelő lépéseken….
írta Jeri Grychek Csütörtök, Szeptember 04, 2008

Backgammon ismertető triktrak
A backgammon (más néven: triktrak, puffjáték, ostábla, távla) célja, hogy minél előbb kivigyük az összes saját követ (amik embereket reprezentálnak) a tábláról. A tábla 4 részre van osztva, mindegyik 6 darab háromszög alakú mezőből….
írta Vicor Tram Csütörtök, Augusztus 28, 2008

A legutóbbi hónapokban közölt cikkek:
Október 2008Szeptember 2008Augusztus 2008Június 2008
Január 2008Február 2008December 2007November 2007
Szeptember 2007Október 2007Augusztus 2007Július 2007
Június 2007Május 2007április 2007Március 2007
Február 2007Január 2007December 2006Szeptember 2006
Augusztus 2006Július 2006Június 2006Május 2006
április 2006Március 2006Február 2006Január 2006


Can you Read This?
Skip to toolbar